Logo

Kartoffelgratin 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der ser ud af noget - til 4 sultne som tilbehør:

1 dl fløde
1 ¼ dl mælk
500 g melede kartofler
1 spsk smør til fadet og til smørklatter
salt og friskkværnet peber
frisk reven muskatnød
50 g reven emmentaler

Rør fløde og mælk sammen.
Skyl kartoflerne og skræl dem, skær eventuelle mørke og grønne pletter væk.
Skær kartoflerne i tynde skiver eller snit dem.
Forvarm ovnen til 180° (varmluft 160°).

2 Gnid et ovnfast fad med smør, læg kartoffelskiverne taglagt, krydr hvert lag kartofler med salt, peber og lidt muskat. Hæld flødeblandingen ved, drys osten over og læg
smørklatterne i passende afstand ovenpå. Bag gratinen i ovnen 50.minutter, indtil kartoflerne er møre og gyldne.

Smager godt sammen med: andesteg, oksefilet - eller simpelt hen bare en skøn salat !
kj pr. portion: 1000

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.395 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her