Nybagt kartoffelbrød er bare det bedste.
1 brød. Tilberedningstid: ca ½ time. Hævetid: 1 time.
Bagetid: ca. 40 min. Ikke fryseegnet
#
50 g gær
4½ dl vand
3 spsk olie
2 tsk salt
150 g kogte, purerede kartofler
250 g fuldkornshvedemel (4 dl)
ca. 350 g hvedemel (6 dl)
Til pensling:
1-2 spsk olie
2-3 spsk fuldkornshvedemel
*
1. Udrør gæren i det lune vand.
Kom olie, salt og purerede kartofler i sammen med
fuldkornshvedemelet.
Ælt melet i lidt ad gangen til en smidig dej.
Sæt dejen til hævning på et lunt sted i 3 kvarter.
2. Ælt dejen let sammen igen og form den til 1 stort eller
to mindre brød.
Lad dem efterhæve på bageplade belagt med bagepapir i 20
min.
3. Skær skrå snit i brødet med en skarp kniv. Pensl med olie
og drys fuldkornshvedemel på.
Bag brødet ved 200 °C i 40 min.