1 pose kikærter lagt i blød i 8-12 timer. Derefter spiret i 2 dage.
3 kop per sesamfrø lagt i blød.
saften fra 3-4 citroner
3 spsk sesamolie
2 fed hvidløg
2-3 spsk spidskommen
2 knivspids stærk chili
salt
8 nori ark sorte for de er rå de grønne er ristede.
1 lang gulerod skåret til 8 fine stænger
1 stort bundt persille fint hakket.
tørret dild
1 glas vand til at fugte noritangen
Start med at blende de iblødlagte sesamfrø med citron saften, sesamolie, spidskommen og hvidløg.
Blend kikærterne ned i og smag til med salt og chili.
Læg et nori ark på din sushimåtte ( skærebræt hvis man ikke lige har sådan en måtte)
Oven på nori arket fordeles 1/8 af hummusen jævnt,1-2 cm fra kanten tæt på dig selv og 3-4 cm fra kanten længst fra dig selv. I den ende nærmest dig selv lægges en gulerodsstang. Persillen fordeles midtpå og der drysses med lidt dild.
Gør kanten længst væk fra dig selv våd med lidt vand enten med fingrene eller med en bagepensel.
Nu er du parat til at rulle. Man kan sagtens rulle sushi i hånden og så gøre den pæn med måtten til sidst. Rul løst, ikke presse.
Lad rouladerne stå lidt før du skærer dem ud, så synes jeg det går lettere. Brug en god kniv med skarpe takker når du skærer dem ud i 6 stykker hver.