ca. 250 g sushi ris
4-6 blade nori tang
1 dåse tun
6-7 g mayonnaise
½ agurk delt i tynde strimler
6-8 "krabbe" stænger
citron saft
risvin eddike
wasabipasta
peber og salt
*
Bland tunen med mayonnaisen og smag til med citron, salt og peber.
Lav risene som det er beskrevet på pakken.
Læg tangen på en bambusmåtte og fordel risene på tangen, ca. ½ cm tykt lag,
Lad ca. 1 ½-2 cm af tangen være fri, det er det man skal lukke med.
Læg agurker, tunsalat og "krabbe" stængerne midt på risene.
Læg en næsten usynlig stribe wasabipasta på risene, det skal være meget tyndt, da det er meget stærkt.
Start fra den ende af lukningsstykket og rul forsigtigt, ved hjælp af måtten pølsen sammen.
Fugt lukkestykket med lidt vand og rul helt sammen.
Rul rullen et par gange så den sætter sig fast.
Øvelse gør mester.
Tips: andet fyld kan også bruges, fx. rejer, gulerod, æble eller hvad man nu har lyst til.