600 g optøet, frossen hel spinat
Tomatsauce:
25 g smør
2 grofthakkede løg (ca. 200 g)
2 små knuste fed hvidløg
3 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
1½ dl vand
1 tsk tørret oregano
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg
10 forkogte tørrede lasagneplader (ca. 175 g)
100 g revet ost 10%
Salat:
1 liter groftrevet salat, fx romainesalat (ca. 150 g)
1 agurk i mindre stykker (ca. 150 g)
150 g frosne, optøede ekstrafine ærter
1 rødløg i tynde både (ca. 75 g)
½ tsk groft salt
Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres den fri for væde.
Tomatsauce:
Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
Tilsæt resten af ingredienserne og bring blandingen i kog.
Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. - rør af og til.
Del tomatsaucen i 3 portioner og spinat, ost og lasagneplader i hver 2 portioner. Læg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) - tomatsauce, spinat, ost og lasagneplader.
Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med tomatsauce.
Drys med revet ost og bag lasagnen midt i ovnen ca. 35 min. ved 200°C - dæk lasagnen med bagepapir, de sidste 15 min., hvis den bliver for mørk.
Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Salat: Anret romainesalat, agurk, ærter og rødløg i en skål og drys med salt og peber. Server salaten til lasagnen.
Tips: I stedet for forkogte lasagneplader kan du anvende friske. Beregn ca. 250 g friske lasagneplader. - Fryseegnet: Ikke afprøvet.