4 kalvemedailloner, skåret af dansk kalvemørbrad
1 spsk smør
1 spsk olie
1 kg frisk spinat
4-6 porrer
1 knsp. safran
2 dl Karolines piskefløde
1-2 spsk citronsaft
500 g frisk pasta efter eget valg - eller 300 g tørret
Fjern de grove stilke fra spinaten og skyl bladene, til de er fri for jord. Skær den øverste del af toppen af porrerne, skyl resten grundigt og skær dem i tynde ringe på 2-3 mm.
Svits porrerne i en gryde i en spsk smør, tilsæt safran og piskefløde og lad porrerne kog møre i ca. 10 minutter.
Smag dem til med lidt salt og citronsaft.
Smelt smør og olie i en stegepande og brun kalvemedaillonerne ved rimelig
høj varme.
Skru ned og steg videre, så medaillonerne får ca. 4-7 minutter på hver side - alt efter hvor tykke de er, og om du vil have dem rosa- eller gennemstegte.
Krydr med salt og peber, tag medaillonerne af panden og kasser fedtstoffet.
Kog pastaen i en gryde med vand så længe som angivet på emballagen.
Hæld vandet fra og kom de skyllede spinatblade ned til den varme pasta i
gryden.
Rør rundt 1 minuts tid - til spinaten er "faldet sammen" og krydr med salt og peber.
Server kalvemedaillonerne med porre i safranfløde og giv spinatpastaen
til.