Denne ret er en herlig vegetarisk hovedret og har en fantastisk
blanding af smagsnuancer og konsistenser
• Anvend fuldkornsris for at fa ekstra fibre • Mager ost
sparer mange kalorier og meget fedt.
Forberedelse i 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ris med ost og grønsager
1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
250 g hakket frossen spinat
3 tsk smør eller margarine
2½ dl hvide, langkornede ris
5 dl hønsebouillon
½ tsk salt
½ tsk groft kværnet sort peber
2½ dl reven mozzarellaost
2 spsk reven parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Pil og hak løg og hvidløg. Gør peberfrugterne i stand og hak
dem.
Optø spinaten og lad den dryppe af.
Smør et ovnfast fad med 1 tsk fedtstof.
2 Smelt 2 tsk fedtstof i en stor gryde.
Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt og brun ca. 5 min.
3 Tilsæt ris, bouillon, salt og sort peber.
Bring det i kog under omrøring.
Skru helt ned for varmen og lad det simre under låg, til al
væske er absorberet, ca. 20 min. Tag gryden fra varmen.
4 Rør spinat og mozzarellaost i risene og hæld det hele i
det ovnfaste fad.
Drys med parmesanost.
Stil fadet i ovnen og gratiner i 10-15 min.
Forbered som anvist frem til trin 4, men vent med at drysse
med parmesanost.
Opbevar op til et døgn i køleskab og gratiner med
parmesanosten lige inden serveringen.
Tips & råd
Lav risene i forvejen: tag gryden fra varmen.
Rør risene luftige med en gaffel og læg et viskestykke
mellem ris og låg, så bliver de ikke klæbrige.
Variation: fyld rensede peber- frugter med risblandingen og
bag dem midt i ovnen ved 175 °C, til de er rigtig gennemvarme, ca. 30 min.
PR. PORTION: Energi: Kcal 326 = kJ 1369
Kulhydrat 38 g Protein 12 g Fedt 14 g (39%) Fibre 2 g