Logo

Ris med ost og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris med ost og grønsager

 

Denne ret er en herlig vegetarisk hovedret og har en fantastisk blanding af smagsnuancer og konsistenser

• Anvend fuldkornsris for at fa ekstra fibre • Mager ost sparer mange kalorier og meget fedt.

Forberedelse i 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Ris med ost og grønsager

1 løg

2 fed hvidløg

2 røde peberfrugter

250 g hakket frossen spinat

3 tsk smør eller margarine

2½ dl hvide, langkornede ris

5 dl hønsebouillon

½ tsk salt

½ tsk groft kværnet sort peber

2½ dl reven mozzarellaost

2 spsk reven parmesanost

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C.

Pil og hak løg og hvidløg. Gør peberfrugterne i stand og hak dem.

Optø spinaten og lad den dryppe af.

Smør et ovnfast fad med 1 tsk fedtstof.

 

2 Smelt 2 tsk fedtstof i en stor gryde.

Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt og brun ca. 5 min.

 

3 Tilsæt ris, bouillon, salt og sort peber.

Bring det i kog under omrøring.

Skru helt ned for varmen og lad det simre under låg, til al væske er absorberet, ca. 20 min. Tag gryden fra varmen.

 

4 Rør spinat og mozzarellaost i risene og hæld det hele i det ovnfaste fad.

Drys med parmesanost.

Stil fadet i ovnen og gratiner i 10-15 min.

 

Forbered som anvist frem til trin 4, men vent med at drysse med parmesanost.

Opbevar op til et døgn i køleskab og gratiner med parmesanosten lige inden serveringen.

 

Tips & råd


Ris med ost og grønsager

Lav risene i forvejen: tag gryden fra varmen.

Rør risene luftige med en gaffel og læg et viskestykke mellem ris og låg, så bliver de ikke klæbrige.

 

Ris med ost og grønsager

Variation: fyld rensede peber- frugter med risblandingen og bag dem midt i ovnen ved 175 °C, til de er rigtig gennemvarme, ca. 30 min.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 326 = kJ 1369

Kulhydrat 38 g Protein 12 g Fedt 14 g (39%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.374 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her