Endnu en ret fra det fantastiske Australien. Men disse steaks er da også særligt lækre og samtidig mættende. Hvis du ikke kan finde dem i supermarkedet, kan du helt sikkert finde dem hos en god slagter.
Til 4 personer
4 x 275 g T-bone steaks skåret i cirka 2,5-4 cm tykke skiver
1 x 75 cl australsk rødvin, fx. Shiraz
1 helt hvidløg
1 spsk friske rosmarinblade
bladene fra 3-4 kviste frisk timian
salt og friskkværnet sort peber
Hæld halvdelen af vinen fra flasken i et stort dybt fad (ikke metal).
Skær hvidløget over på tværs og kom det i vinen.
Knus peberkornene groft i en morter og kom dem i vinen sammen med rosmarin og timian.
Tilsæt T-bone steakene og vend dem et par gange i marinaden.
Lad dem derefter stå i 2 timer ved stuetemperatur eller i 24 timer i køleskabet, men husk af og til at vende dem.
Tag steakene op af marinaden og ryst dem lidt.
Læg dem på grillen, hvor kullene skal være mellemvarme og giv dem 3-4 minutter på hver side, hvis de skal være medium og cirka 7 minutter på hver side, hvis de skal være gennemstegte.
Dette afhænger selvfølgelig meget af, hvor meget varme kullene afgiver, så det er nødvendigt af og til at stikke i dem, så de bliver akkurat, som du vil have det.
Drys begge sider med salt og peber og server dem.
Disse steaks smager særligt godt sammen med: Smør med skalotteløg, sennep og sorte peberkorn, og så er det tid, at du smager på Shirazen!