Her er den cremede mexicanske avocadodip, der er rigtig god med nogle knasende tortillachips om sommeren. Der er en rød peber i blandingen, men du kan godt udelade den. Til 6-8 personer.
1 stor rød peberfrugt
3 store modne avocadoer
1 lille løg, meget finthakket
1 tomat, flået, renset for kerner og i tern
2 grønne chilier, renset for kerner og meget finthakket
4-5 spsk hakket frisk koriander
saften fra 1 lime
salt og cayennepeber
tortillachips til at servere til
Grill den røde peber i cirka 20 minutter, mens den vendes en gang imellem til skindet er ret sort.
Kom den i en plastikpose, luk den og lad den køle af.
Tag peberen ud af posen, fjern skindet og frøene.
Hak kødet meget fint.
Skær avocadoerne i halve, fjern stenene og kom kødet ned i en skål.
Mos det med en gaffel, så det bliver en jævn pure.
Bland den grillede røde peber, løg, tomat, grønne chili, koriander og limesaft i.
Smag til med salt og cayennepeber og server retten med tortillachipsene.
Tips: Lad stenen blive i dippen så den ikke bliver misfarvet.