Logo

Clementin-clafoutis - Oh My Darling, Clementine Clafoutis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Clementin-clafoutis - Oh My Darling, Clementine Clafoutis

 

Clafoutis er en klassisk fransk dessert, og navnet betyder ”at fylde” traditionelt kirsebær, der dækkes af en dej og bages i ovnen. Her er den bagt med clementiner.

Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 30 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 æg

2 spsk sukker

1 knsp salt

¾ dl fløde

¾ dl mælk

3 spsk hvedemel

2-4 klementiner

flormelis

*

 

Tænd ovnen på 175 °C og smør et lille ovnfast fad med smør eller olie.

Pisk ægget skummende og pisk sukker og salt i.

Tilsæt fløde, mælk og mel.

Pil klementinerne og læg dem i fadet.

Hæld dejen over og sæt det i ovnen ca. 30 min. til dejen er gennem bagt.

Sigt lidt flormelis over og server varm eller lun.

 

Clementin-clafoutis - Oh My Darling, Clementine Clafoutis

 

Clafoutis (fransk udtale: [klafuti]; er en bagt fransk dessert af frugt, traditionelt mørke kirsebær, arrangeret i en skål og dækket med en tyk flanlignende dej. Clafoutis er drysset med flormelis og serveret lunken, nogle gange med fløde.

En traditionel Limousin clafoutis indeholder grove kirsebær. Bærrene indeholder amygdalin, det aktive kemikalie i mandelekstrakt, så under bagning frigøres en lille mængde amygdalin fra bærrene i clafoutis og tilføjer en komplementær smag.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her