Logo

Spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidskål

 

Spidskål er et smalt kålhoved med løst siddende blade og mild kålsmag. Fjern de yderste beskadigede blade, halver kålhovedet, og fjern stokken. Skær kålen i strimler, og spis den rå, stegt eller dampet.

 

Kogt eller dampet spidskål
Skær spidskålen i kvarte og fjern den grove del af stokken. Kog de kvarte spidskål i letsaltet vand i 5-8 minutter. Kom kålen direkte i kogende vand, da det herved bevare flere vitaminer.
Damp evt. blot spidskålen i et par cm. vand i gryden og anvend da tætsluttende låg. Pas på kålen ikke koger tør.

 

Tips til tilberedning

• Læg en kvist persille eller en valnød i kogevandet, når du damper spidskål. Herved mindsker man noget af kålens karakteristiske duft.

• Snit spidskål fint, og bland det sammen med gulerødder, æbler og appelsiner.

• Snit spidskål fint, og svits det sammen med hakket oksekød og hvidløg på panden.

• Fintsnittet spidskål er ligeledes godt som fyld i supper.

 

I sæson

Juni til Oktober

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her