Spinat er en bladgrøntsag, der indeholder oxalsyre, der
binder calcium og derved hæmmer kroppens calciumoptagelse, hvis den indtages i
store mængder.
Spinat indeholder mange mineraler og har et højt indhold af
A og C-vitamin.
Kan man gemme
spinatretter?
Hvis du har en rest af en ret med spinat, skal den hurtig i køleskabet. Gem
retten højst 1-2 dage efter at den er tilberedt. Spinat indeholder meget nitrat
som kan omdannes til det skadelige nitrit. Omdannelsen af nitrat til nitrit
sker langsommere ved lav temperatur, derfor er det vigtigt at sætte maden
hurtig i køleskabet. En rest med spinat du vil gemme, skal være en gennemkogt
rest ellers skal den kasseres. En gemt rest af en spinatret kan genopvarmes,
hvis bare ovenstående forholdsregler er overholdt.
• Obs! Børn under 4 år bør ikke spise rester af spinatretter
eller genopvarmet spinat.
I sæson
April til Oktober