Spidskål er et smalt kålhoved med løst siddende blade og
mild kålsmag. Fjern de yderste beskadigede blade, halver kålhovedet, og
fjern stokken. Skær kålen i strimler, og spis den rå, stegt eller dampet.
Kogt eller dampet
spidskål
Skær spidskålen i kvarte og fjern den grove del af stokken. Kog de kvarte
spidskål i letsaltet vand i 5-8 minutter. Kom kålen direkte i kogende vand, da
det herved bevare flere vitaminer.
Damp evt. blot spidskålen i et par cm. vand i gryden og anvend da tætsluttende
låg. Pas på kålen ikke koger tør.
Tips til tilberedning
• Læg en kvist persille eller en valnød i kogevandet, når du
damper spidskål. Herved mindsker man noget af kålens karakteristiske duft.
• Snit spidskål fint, og bland det sammen med gulerødder,
æbler og appelsiner.
• Snit spidskål fint, og svits det sammen med hakket oksekød
og hvidløg på panden.
• Fintsnittet spidskål er ligeledes godt som fyld i supper.
I sæson
Juni til Oktober