Marinade:
½ dl friskpresset citronsaft
1 stort knust fed hvidløg
¾ tsk stødt ingefær
1 ½ tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g skinke- eller wokstrimler
3 spsk smør og olie
5 gulerødder i stave (ca. 200 g)
2 porrer i 1 cm skrå ringe (ca. 200 g)
Nudler:
400 g tørrede ægnudler
2 liter vand
2 tsk groft salt
1 liter kinakål i strimler (ca. 225 g)
Pynt: fintstrimlet porretop
Marinade:
Bland citronsaft, hvidløg og krydderier i en plastikpose, egnet til madlavning.
Kom wokstrimlerne i posen og luk den.
Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 10 min.
Lad smør- og rapsolien blive varm i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits gulerødderne i ca. 1 min.
Tilsæt porrer og wokstrimler med marinade og svits videre i ca. 4 min.
Nudler: Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt.
Efter ca. 1 min., under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.
Vend de nykogte nudler og kinakålen sammen med de svitsede grønsager og kød i den varme wok. Smag til.
Pynt med porretop og server straks.
Tips: I stedet for at vende de svitsede grønsager og kød sammen med ægnudler kan grønsager og kød serveres til 320 g løse ris, fx basmatiris.
Ikke fryseegnet