Bunde:
20 g sukker
20 g smør
1 tsk glukose 80%
20 g hasselnøddeflager
10 g hvedemel
Appelsinis:
1 ½ dl piskefløde
75 g sukker
½ dl æggeblommer
skal af ½ appelsin revet
saften af 2 appelsiner
1 tsk citronsaft
Nutellais:
1 ½ dl piskefløde
70 g nutella
30 g sukker
10 g hakkede hasselnøddeflager
15 g grovrevet kogechokolade
½ dl æggeblommer
Vanilleis:
1 ½ dl piskefløde
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker
¾ dl æggeblommer
Pynt: Årstidens friske frugter
Bunde: Smørret smeltes og sukkeret tilsættes og smeltes.
Herefter tilsættes glukose og denne smeltes.
Nødder og hvedemel røres i og det hele ristes let sammen.
Del massen og bag først den ene bund på bagepapir i ca. 10 minutter ved
180ºC i en springformkrans.
Bag derefter den anden bund.
Appelsinis: Sukker og æggeblommer piskes hvide og luftige.
Tilsættes saft- og skal af appelsin.
Blandes herefter med den letpiskede flødeskum.
Nutellais: Æg, sukker og nutella piskes luftigt.
Nødder, chokolade og letpisket flødeskum vendes i.
Vanilleis: Æg, sukker og vanilje piskes hvidt og luftigt.
Letpisket flødeskum vendes i.
Saml springform med bund og læg den ene bund i formen med bagsiden opad og fyld appelsinisen ovenpå.
Sæt springformen i fryseren.
Når isen er letfrossen, fyldes nutellaisen ovenpå.
Sæt igen springformen i fryseren. Når nutellaisen er letfrossen, fyldes
vaniljeisen på og der lukkes med den sidste kagebund.
Lad det hele stå i fryseren til næste dag.
Anretning; Skær isen ud i små lagkagestykker og anret på tallerken med årstidens friske frugter.