Logo

Osteguide

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Osteguide

 

Her får du en kort beskrivelse af forskellige ostetyper - alt fra hårde, stærke oste til bløde, milde friskoste.

• Ost tilfører kalcium, som er nødvendigt for opbyggelsen af tænder og skelet.

Vælger du magre ostesorter, så skærer du meget ned på fedtet i kosten.

• Anvend smøreost i stedet for smør eller margarine på brød og kiks.


Osteguide 

 

Tips & råd

• Vælg gerne oste med lavt fedtindhold som pålæg.

• Køb ikke ost med hvide belægninger eller mug og heller ikke ost som sveder.

• Når du anvender ost i madlavningen, så riv den først, så smelter den hurtigere.

• Bløde friskoste, fx Ricotta skal købes i små mængder og spises friske.

• Magre oste er ikke så stærke i smagen som de fede varianter.

• Smagen i de magre oste fremhæves ved hjælp af ret stærke smagsætninger, som fx peber eller sennep. Med disse og andre fyldige krydderier kompletteres ostesmagen på en god måde.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her