( 6 pers. )
1 stk Kalkunbryst på ca. 900 g
Krydderier.
Skal fra 1 økologisk citron
1 spsk Citronsaft
1 spsk Olie
2 fed presset hvidløg
1 tsk Rosmarin
1 tsk Salt
peber
1 ½ kg bagekartofler.
3 peberfrugter, gerne forskellige farver
75 g bacon
2 spsk Kapers
1 tsk Salt
2 tsk Sød paprika
2 dl Hvidvin
2 dl Hønsebouillon
Tilbehør:
6 skriver ristet godt brød.
Krydderierne blandes og gnides på kalkunbrystet. Kalkunbrystet lægges i midten på en stor bradepande. Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet. Peberfrugterne skæres i ringe og vendes med kartoflerne. Bacon, kapers, salt og paprika drysses over kartoflerne. Bradepanden stilles midt i en 225º varm ovn i 15 min.Vin og bouillon hældes forsigtigt i bradepanden. Bradepanden dækkes med alufolie, og varmen skrues ned til 175 g Kød og kartofler steger videre i 50 - 60 min. Retten hviler under folie i 10 - 15 min., før kødet skæres i skiver.