Salat er noget af det første, dit barn kan være med til i køkkenet. Det er ikke svært - og alt efter alder og interesse kan barnet røre en dressing, vaske tomater, skære agurken i mindre stykker, klippe purløg eller komme ærter op i skålen. Lav en salatbar med skåle med forskelligt i, så kan børn og voksne selv kan mikse en salat efter egen smag.
8 skiver sprød lufttørret skinke fx parmaskinke
1 salathoved revet i grove stykker
1 bundt klippet purløg
200 g cherrytomater i halve
½ agurk i stave
200 g friskbælgede ærter
Ostetoast:
8 skiver brød (ca. 240 g)
15 friske basilikumblade
100 g ost fx Samsø 45
Dressing:
1 ½ spsk friskpresset citronsaft
1 tsk dijonsennep
2 spsk olivenolie
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Fordel spegeskinken på ovnens rist.
Stil risten på en plade med bagepapir.
Sæt spegeskinken midt i en kold ovn - indstil på 225°C og steg i ca. 15 min
Ostetoast: Riv osten.
Læg skyllede basilikumblade på brødet og fordel revet ost over.
Sæt brødene på en bageplade og grill dem øverst i ovnen 5 min.- til de bliver gyldne.
Dressing: Rør imens alle ingredienserne sammen og smag til.
Fordel grønsagerne på et fad sammen med spegeskinken og server det sammen med dressing og toast.
Fryseegnet: Nej