50 g gær
2 dl håndvarmt vand
2 ½ dl yoghurt
¼ dl olivenolie
1 tsk salt
125 g sigtemel
125 g hvedeklid
275 g hvedemel
Smuldr gæren i et fad og hæld vandet over. Rør til gæren er opløst.
Rør yoghurten i sammen med olie, salt, sigtemel og hvedeklid og lad det stå et lunt sted med et tyndt fugtigt viskestykke over i 25 minutter.
Ælt så hvedemelet i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen.
Rul den ud til et stykke på ca. 4 mm i tykkelsen og skær den ud, efter en
underkop (i alt ca. 8 stykker).
Når de første fire stykker er skåret ud, æltes resten af dejen sammen og rulles igen ud, og der skæres på ny nye pitabrød.
Det er vigtigt at hvert pitabrød har den nævnte tykkelse for at kunne hæve op, så de er til at fylde.
Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir.
Sigt et ganske tyndt lag sigtemel på toppen og lad dem hæve yderligere i 25 minutter.
Bag dem i ovnen ved 225°C på nederste rille i ca. 12 minutter.
Køl dem af på en bagerist.