tærter
Til bunden:
250 g smør
2 æg
500 g hvedemel
250 g sukker
lidt revet citronskal
1 knivspids salt
bagepulver
Creme:
4 æg
1 l sødmælk
350 g sukker
80 g hvedemel
1 brev vanilje
Frisk frugt
Gele:
4 dl sødet frugtsaft
4 blade husblas
Bund:
Bland sukker og smør godt, tilsæt æg, citronskal og lidt salt. Ælt melet langsomt i som det sidste. Bagepulver og sukker blandes godt.
Creme:
Pisk sukker, æg, vanilje og hvedemel sammen i en gryde over svag varme. Tilsæt derefter kogende mælk og lad det hele koge nogle minutter til det tykner. Stil til afkøling.
Gelé:
Husblas udrøres i koldt vand, smeltes og røres i den lune saft. Afkøles og dubbes på kagen, når geleen begynder at blive tyk.
Afslutningen:
Rul dejen ud med rigeligt hvedemel og stil den i ovnen i 7-10 min ved 200ºC. Lad den hvile i 30 min så den er lunken. Læg bunden på et kagefad og dæk den med et tykt lag creme. Dekorer den med frugt og dub geleen forsigtigt på frugten med en pensel.