12 jomfruhummer
Frugtsalsa:
10 oliven
½ rød peber
10 blå druer
2 kiwi frugter
fillodej
Smør og hvidløg
Estragon creme:
1 løg
¼ l fiskefond
2 dl muslingefond (eller fiskefond)
2 dl fløde
2 spsk tørret estragon
Tilbehør og pynt: Porre frit
Frugtsalsa:
Oliven, peber, druer og kiwi hakkes meget fint og sauteres af i en gryde i lidt olie.
fillokurve:
Skær fillodejen ud i 16 kvadratiske stykker 10 x 10 cm.
Til en kurv lægges 4 stykker over hinanden på kryds og tværs, pensel dem med olie og læg dem over en rund form (kokotte eller lignende) eller læg en form af samme størrelse over.
Bag dem i ovnen i 2 minutter ved 200ºC, tag så den øverste form af og bag kurvene til de er gyldne (cirka 3 minutter).
Jomfruhummerne:
Skæres op i ryggen og soigneres.
Hvidløgene hakkes og røres med smørret.
Kom en klat hvidløgssmør ned i ryggen af hummeren og bag dem i ovnen ved 180ºC i 5 - 8 minutter.
Estragon creme:
Løget hakkes fint og sauteres af i lidt smør, tilsæt estragon, herefter muslinge- og fiskefond og lad det koge ned.
Monter saucen med fløden og smag til med salt.
Porrefrit:
Rens porren og skær den i 3 stykker, del dem på midten og skær dem i meget fine strimler.
Blancher dem i vand.
Steg dem i en gryde med varm olie til de er gylden brune, det går hurtigt - så vær forsigtig.
Anretning:
Anret med fillokurven i midten, kom frugtsalsa heri, hæld saucen rundt om kurven og stil jomfruhummerne pænt rundt om.
Drys med lidt porre frit.