12 cl. olie
2 hele kyllingebryst (uden skind & ben)
7 cl. vand
30 g løgpulver
2 tsk hvidløgspulver
420 g tomatsauce
17 cl. øl
12 cl. kyllingesuppe
2 spsk chilipulver
2 tsk malet kommen
1 tsk oregano
1 tsk soyasauce
1 tsk engelsk sauce
¾ tsk salt
½ tsk paprika
½ tsk malet rød peber
2 knsp. malet gurkemeje
1 knsp. salvie
1 knsp. tørret timian
1 knsp. tørret sennep
6 skiver jalapeno peber til garnering
Varm olien i en stor pande over mellemhøj varme.
Læg kyllingen på panden i ét lag.
Steges i 10 min. eller indtil kyllingen er gyldenbrun, og ikke længere er rød i midten. Vend én gang.
Imens blødgøres løgpulveret og hvidløgspulveret ved at blande vand, løg og hvidløg i en lille skål - lad det stå i 10 min.
Når kylligen er brunet, fjernes den fra panden og afdryppes på papirshåndklæder.
Når den er afkølet, skæres kyllingen i små tern.
Gem 2 spsk af olien fra panden, smid resten ud. Varm den gemte olie på panden over mellemhøj varme.
Tilsæt det blødgjorte løg- og hvidløgspulver og steg uder omrøring i 5 min. eller indtil løg og hvidløg er gyldent.
Tilsæt kylling i tern og resterende ingredienser undtage jalapeno peber.
Rør det godt sammen og bring chilien i kog.
Skru varmen ned, og lad det simre i 20 min., indtil chilien bliver lidt tykkere.
Rør i det en gang imellem.
Garnér med jalapeno peberet og server.