1 ½ liter vand
2 kg persillerødder
2 spsk friskpresset citronsaft
5 dl kviste af bredblade t
25 g persille
evt. 1 dl kogevand
½ liter piskefløde
75 g smør
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
Bring vand i kog i en stor gryde.
Skræl persillerødderne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm).
Kom dem i gryden sammen med citronsaft, og kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre.
Vend persillen i det kogende vand.
Tag 1 dl af kogevandet fra, og hæld grønsagerne til afdrypning i et stort dørslag.
Kog imens piskefløden ved jævn varme i ca. 12 min., eller til der er ca. 4 dl tilbage.
Tilsæt smørret og lad det smelte.
Hak - ad flere gange - grønsagerne og flødeblandingen i en foodprocessor ved højeste hastighed i ca. 3 min., eller til puréen er glat.
Kom persillerodspuréen tilbage i gryden, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tilsæt evt. lidt af kogevandet hvis puréen er for tyk.
Serveres varm i skåle.