I Bretagne, nord for byen Cancale, er det havet der til alle tider giver mad på bordet. Hvis man holder af østers, ja så er Cancale en rejse værd. Den lille by producerer næsten 50 mio. østers om året. Men her landes også hummer, og dette er en hummerret med slav' i.
2 hummere a 5-600 g
400 g stribet flæsk
kartofler
smør og mælk til kartoffelmosen
masser af purløg
Hummerne koges i 12 minutter og køler af i kogevandet. Det tager 5-6 timer.
Derefter flækkes de og kødet tages ud af klør og krop. Fedtet og indmaden blandes i en skål. Husk at fjerne mavesækken.
Flæsket koges mørt. Det varer ca. to timer. Det afkøler og skæres i ca. 1,5 cm tykke skiver. Hver person skal bruge en skive, der er delt en gang. Fremstil en lind kartoffelmos af de kogte kartofler og bland hummerfedt og indmad heri. Varm hummerkødet under låg i ovnen og steg flæskestykkerne på panden til de er brune.
Anret det hele på tallerkener med kartoffelmosen i bunden og hummerkød og flæsk ovenpå. Dæk det hele med bunker af hakket purløg, et bundt pr. person. Retten skal fremstå grøn mod den røde hummer.