Logo

L'Entrecôte à la Libournaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

grillet på trækul eller på vinstokke - (4 personer)
 
2 entrecôtes a 400 g (min. 2 fingres tykkelse!).
6 skalotteløg.
Saltet spæk.
Marv fra 2 kogte marvben.
Salt, friskkværnet peber
 
Hemmeligheden: Pensl grillristen med olie og læg den ned i gløderne. Når risten er rødglødende, er den klar til brug.
Læg entrecoterne på og grill dem:
bleu (meget, meget rød), saignant (rød) eller a point (medium),
så de passer til netop jeres smag!
 
Hak skalotteløgene groft, skær spækket i små tern og sauter på en pande sammen med marvstykkerne.
Dæk bøfferne med løg-spækblan­dingen, lige inden de tages af grillen. Skær marven i meget tynde skiver og "smør" dem hen over kødet med et meget varmt knivsblad.
Kværn salt og peber over.
Lad bøfferne hvile et øjeblik i et fad under alufolie.
Den sky, der siver ud, er helt vidunderlig som "dyppelse" til et stykke landbrød.
Ledsag fx. kødet af rørhatte og kartofler sauteret i gåse- eller andefedt med finthakket persille og hvidløg.
En Chateau Haut Sarpe Grand Cru Classe de Saint-Emilion er selvskre­ven til denne traditionelle Bordeaux-ret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.755 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her