grillet på trækul eller på vinstokke - (4 personer)
2 entrecôtes a 400 g (min. 2 fingres tykkelse!).
6 skalotteløg.
Saltet spæk.
Marv fra 2 kogte marvben.
Salt, friskkværnet peber
Hemmeligheden: Pensl grillristen med olie og læg den ned i gløderne. Når risten er rødglødende, er den klar til brug.
Læg entrecoterne på og grill dem:
bleu (meget, meget rød), saignant (rød) eller a point (medium),
så de passer til netop jeres smag!
Hak skalotteløgene groft, skær spækket i små tern og sauter på en pande sammen med marvstykkerne.
Dæk bøfferne med løg-spækblandingen, lige inden de tages af grillen. Skær marven i meget tynde skiver og "smør" dem hen over kødet med et meget varmt knivsblad.
Kværn salt og peber over.
Lad bøfferne hvile et øjeblik i et fad under alufolie.
Den sky, der siver ud, er helt vidunderlig som "dyppelse" til et stykke landbrød.
Ledsag fx. kødet af rørhatte og kartofler sauteret i gåse- eller andefedt med finthakket persille og hvidløg.
En Chateau Haut Sarpe Grand Cru Classe de Saint-Emilion er selvskreven til denne traditionelle Bordeaux-ret.