Rabarber stammer oprindeligt fra Kina og Tibet. Her blev den
brugt til medicinske formål. Rabarber er en rigtig forårsgrøntsag og
årets første rabarber har noget særligt over sig. De smager syrligt
og bruges oftest i desserter og bagværk, hvor det kun er stilken man bruger.
Bladet er ikke spiseligt og skal kasseres. Saften er svagt rød og indeholder en
del oxalsyre. Desuden indeholder den blandt andet C-vitamin, kalium og kalcium.
Tips til tilberedning
• Anvendes til suppe, saft, bagværk, kompot, grød og
marmelade
• Foden er den sødeste del af rabarberen, så lad være med at
skære den fra. Rens rabarberen og fjern toppen.
• Bag rabarberkompot i ovnen. Skær rabarber i mundrette
stykker og drys med den halve vægt i sukker. Bag ved 175 °C i 20 minutter
• Har du prøvet at lave en tærte med rabarber? Det smager
helt fantastisk!
Prøv også at bruge rabarber i madlavning. De kan sagtens
bruges i det salte køkken som her i en rabarbervinagrette eller kylling med
rabarberkompot og agurkesalat. Du kan finde flere forslag i vores
opskriftsdatabase.
Vidste du at...
Navnet er sammensat af Rha, som er et 3000 år gammelt navn
for floden Volga og Barbarum, der betyder "udenlandsk" på latin.
Opbevaring
Rabarber opbevares bedst køleskab i en plastpose hvor den
kan holde sig i et par uger.
Du kan sagtens fryse rabarber. De skal bare skæres i
mundrette stykker og fryses i en pose el. beholder. De behøver ikke blancheres
først. De bliver dog bløde af at blive frosset, så de er bedst til kompot,
tærte el. grød efter frysning.
I sæson
April til Oktober