Kylling med rabarberkompot og agurkesalat næsten som vor mormor lavede det! Her serveret med kogte nye
kartofter. Se
den lette opskrift her. Til 4 personer. 60+ min.
# Ingredienser:
1 kylling
fint salt
1 bundt persille
1 citron
friskkværnet peber
Agurkesalat:
1 agurk
2 tsk fint salt
1 dl lagereddike
2 dl vand
2-3 spsk sukker
friskkværnet peber
Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber
75 g sukker
Korn af ½ stang vanilje
*
Tilberedning
Kylling: Tænd ovnen på 225 °C. Rens kyllingen og tør den.
Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet.
Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte.
Bind kyllingen sammen.
Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad.
Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time til
den er gylden.
Agurkesalat:
Skær agurken i tynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern.
Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min.
Skyl agurkerne fri for salt.
Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med
agurkeskiverne.
Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt. Kværn
peber over agurkerne.
Rabarberkompot:
Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn
og -stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min.
Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.