1 spsk olivenolie
1 l vand
180 g polenta (bearbejdet majsmel)
1 finthakket løg
½ fed finthakket hvidløg
1 spsk finthakket rosmarin
Escalopes:
4 kalveescalopes a ca. 150 g (skåret af kalvetykstegsfilet - escalopes er ca. 1 ½ cm tynde skiver)
200 g fast spansk manchego (eller emmenthaler eller gouda)
1 spsk olie til pensling af grillrist
Raddicciosalat:
4 raddiccio-salathoveder (eller anden rød salat)
8 skiver parmaskinke
4 spsk sukker
4 dl koldt vand
Basilikumcreme:
½ fed hakket hvidløg
1 bdt basilikum
2 dl cremefraiche eller kvark
½ spsk dijonsennep
salt og peber
Polenta (dagen før):
Smør 2 dybe tallerkener med lidt olivenolie.
I en sauterpande sauteres finthakket løg, finthakket hvidløg og finthakket rosmarin i en smule olivenolie.
Tilsæt ½ l koldt vand og bring indholdet i kog.
Tilsæt polentamelet lidt ad gangen og lad det hele koge et par minutter.
Hæld så polentaen op i de smurte tallerkener, dæk dem med
husholdningsfilm (prik et par huller i filmen så dampen kan slippe ud) og
sæt tallerkenerne i køleskabet til næste dag.
(selve dagen):
Tag polentaen ud af køleskabet og kom den over på et skærebræt.
Del indholdet fra de 2 tallerkener i hver 4 portioner og grill dem på den varme grill lige før servering.
Escalopes
Skær et lille hul (lomme) ind i siden på hver af de 4 escalopes.
Lommen bør være ca. 5 cm lang og næsten så "dyb" som kødstykket - del så osten i 4 lige store stykker og kom et stykke ost ind i hver lomme - hvis nødvendigt kan lommen lukkes med en kødnål.
Pensl den varme grillrist med lidt olie og læg de 4 escalopes på.
Grill dem ca. 2 - 3 minutter på hver side (osten skal blive varm, så smagen sætter sig i kødet), krydr med salt og peber og tag dem af grillen.
Raddicciosalat:
Halver de 4 salathoveder (skær dem igennem fra top til bund).
Skyl dem godt og læg dem så i en skål med koldt vand tilsat sukker - det fjerner toppen af den lidt bitre smag.
Efter 20 minutter tages salaten op og tørres i et viskestykke.
Nu vikles et stykke parmaskinke om hvert stykke salat, hvorefter stykkerne grilles ca. 2 minutter på hver side, til skinken er gyldenstegt hele vejen rundt.
Basilikumcreme:
Hak eller blend hvidløg og basilikum og bland det i en skål med creme
fraiche og sennep.
Smag til med salt og peber og så er alt klar til servering.