50 g gær
3 dl mælk
50 g smeltet smør
1 tsk salt
1 æg
2 poser safran á ½ g
8-10 dl hvedemel
1 æg til pensling
Smuldr gæren i en skål, hæld mælken over og rør til gæren er opløst. Tilsæt smeltet smør, salt,æg, safran og 5 dl af melet.
Arbejd dejen jævn og smidig.
Tilsæt mere hvedemel efterhånden, til dejen bliver fast.
Lad dejen hæve mindst 10 min eller til dobbelt størrelse under et viskestkke.
Læg dejen på et melet bord og arbejd den smidig.
Form den til en lang rulle og del den i 24 stykker.
Rul hver bid ud til en ca 30 cm lang snøre og form kringler direkte på en smurt plade.
Lad kringlerne hæve i 20-25 min.
Pisk kringlerne med sammenpisket æg og bag dem ved 250°C på midterste rille i ca 8 min.