Logo

Salte Filokiks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

24 stk

4 plader frossen, optøet fillodej (ca. 150 g)
4 spsk smeltet smør (ca. 50 g)
½ tsk groft salt
ca. 10 min. ved 200°

Fold fillodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade fillodej frem, pensl den med 1 spsk smør og drys med salt. Læg en ny plade fillodej på og pensl den med 1 spsk smør. Gentag med fillodej, smør og fillodej. Tryk de 4 plader sammen, is med en kagerulle. Pensl den "tykke plade" med resten af smørret og del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7 x 7cm). Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks. Fordel kiksene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Genvej: Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

Tip: Salte fillokiks egner sig godt som tilbehør til terriner, grønærtesuppe eller andre supper.

-

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.058 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her