Let tilberedte grønsager i lidt eddikelage er gode til enhver slags grillet kød. Lav dem mindst en uge i forvejen, så smagen kan modne. Hvis opskriften giver flere grønsager, end du har brug for, så fortvivl ikke. De kan opbevares et koldt mørkt sted med andre marmelader og chutneyer i op til 3 måneder.
Til 8-10 personer
100 g blomkål
100 g bladselleri
100 g gulerod
100 g agurk
100 g rød peberfrugt
50 g snittebønner
50 g sukkerærter
50 g babymajs
50 g sylte løg
300 ml hvidvinseddike
3 allehåndebær
3 sorte peberkorn
4 friske laurbærblade
En knivspids stødt safran eller gurkemeje
2 fed hvidløg, hakket
3 spsk brun farin
50 g cherrytomater
3 spsk olivenolie
1 spsk hakket frisk dild
salt og friskkværnet sort peber
Del blomkålen i små buketter.
Skær sellerien til, skræl gulerødderne og skær begge del ud til halvtykke skiver.
Halver agurken, fjern kernerne med en tsk og skær dem over til halvmåner.
Halver peberfrugten, fjern frøene og skær kødet ud i stykker på 1 cm.
Fjern begge enderne på bønnerne, sukkerærterne og majsene og skræl sylte løgene.
Kom alle grønsagerne, undtagen cherrytomaterne, på en stor pande med eddiken, krydderierne, hvidløget og sukkeret.
Smag til med salt og peber, lad det komme i kog og simre i kun 5 minutter, mens det vendes.
Hæld blandingen over i en glasskål, rør de hele cherrytomater, olivenolien og dilden i, dæk det til og lad det køle ned et koldt sted natten over, så det kan blive marineret.
Kom grønsagerne i desinficerede glas dagen efter og forsegl dem.
Stil dem et køligt, mørkt sted i 1 uge, før de skal spises.
De skal stå i køleskab og spises indenfor en uge, når de er blevet åbnet.