Friskhøstede grønsager har masser af smag netop nu. Den fine
smag kommer til sin ret, når grønsager koges forsigtigt, og det er en god
variation fra stegte og grillede grønsager. Her er de serveret i en sauce med
persille og løvstikke.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. x Kogetid: 20 min.
#
½ spidskål
6-8 tynde porrer eller forårsløg
1 bundt radiser
8-10 grønne asparges
3-4 liter vand
1½-2 spsk groft salt
Sauce:
½ liter urte- eller hønsebouillon
3 spsk majsstivelse
½ dl piskefløde
1 dl persille
5-6 blade løvstikke
salt og friskkværnet peber
2 tsk citronsaft
*
Skær spidskålen i stykker på 3-4 cm uden stok.
Rens porrerne, og skær dem i stykker på 3-4 cm.
Rens radiserne, og skær dem i halve.
Knæk den træede ende af aspargeserne, og skær asparges i
stykker på størrelse med porrerne.
Bring vand i kog, og tilsæt salt.
Kog kål og porrer i et par min.
Tilsæt radiser og asparges, og kog videre i et par min.
Hæld kogevandet fra, og dryp grønsagerne af i et dørslag.
Bring bouillonen i kog.
Rør majsstivelse med fløde, og rør det i bouillonen under
piskning.
Kog i ca. 4 min.
Smag saucen til med hakket persille og løvstikke, salt,
peber og citronsaft.
Vend de varme grønsager i saucen, og server grønsagsfrikasseen
som tilbehør.
Pynt med løvstikke.
TIPS: Du kan også servere grønsagsfrikasséen som en grøn
hovedret med tilbehør af brød eller friskkogte kartofler, og så rækker
opskriften til 2 personer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin