250 g smør
250 g mørk chokolade (75%)
3 spsk kaffepulver (instant kaffe)
300 g hvedemel
godt en tsk bagepulver
60 g kakao
½ tsk natron
550 g sukker
4 æg
2 spsk olie
1,25 dl kernemælk
Glasur
250 g mørk koge chokolade
1,25 dl piskefløde
150 g sukker
Forvarm ovnen ved 160ºC. Smør kageformen med olie.
Rør smør , chokolade og kaffe i en gryde, med godt 1,75 dl varmt vand over svag varme, indtil smør og chokolade er smeltet, og blandingen er ’glat’. Tag den fra varmen.
Sigt hvedemel, kakao og natron ned i en stor skål. Rør sukker i, og lav en fordybning. Rør æg olie og kærnemælk sammen, kom det i skålen, og rør langsomt melblandingen i, derefter den smeltede chokolade. Bland det hele godt.
Kom dejen i formen og bag den 1time og 40 min. Prøv med en kødnål: hvis den ikke kommer ren op bages kagen yderligere 5-10 min. Lad den afkøle i formen når den er helt kold tages den ud.
Til glasuren blandes alle ingredienserne i en gryde over svag varme indtil chokolade og sukker er smeltet. Bring det i kog, sku ned, og lad det simre 4-5 min. Tag det fra varmen lad det køle lidt af.
Kom kagen over på en rist over en plade og hæld glasuren over, vær omhyggelig med at dække siderne.
Pynt med chokolade. Chokolade smeltes i et vandbad. Den smeltede chokolade kommes i en pose hvor der er klippet et LILLE hul i det ene hjørne. Chokoladen sprøjtes ud på bagepapir i ’snirkel mønstre’ hvor det afkøler. Når chokoladen er stivnet brækkes flager af mønsteret som bruges til pynt på kagen.