500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
75 g hvidskimmelost, fx camembert
1 tsk olivenolie
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt: friske basilikumblade
-
2 tomater (ca. 100 g)
2 modne avocado (ca. 325 g)
100 g kvark 1%
3 finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
1 tsk friskpresset citronsaft
1 lille knust fed hvidløg
½ tsk groft salt
1/8 tsk cayennepeber
Tilbehør:
1 kg bagte, flækkede kartofler
300 g grøn salat
Skær et kryds i toppen af tomaterne og kom dem i kogende vand i ca. ½ min. Tag tomaterne op med hulske, brus dem over med koldt vand og flå skindet af.
Flæk tomaterne og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene.
Skrab avocadokødet ud med en ske og gnid det gennem en sigte.
Vend avocado sammen med kvark, tomattern, forårsløg og de øvrige ingredienser.
Stil avocadosaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Form kødet til 4 høje hakkebøffer og lav en fordybning i hver.
Skær osten i 4 stykker og fordel dem i hullerne.
Luk kødet henover fyldet.
Lad olien blive varm i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side.
Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
Tag de fyldte bøffer op og drys med salt og peber.
Energiindhold pr. portion: 2158 kJ
Energifordeling: Protein: 25%, Kulhydrat: 45%, Fedt: 30%
Fryseegnet: Nej.
Tips: i stedet for salat kan du servere Ratatouille - se her
1 tsk olivenolie
3 løg i grove tern (ca. 200 g)
2 store hakkede fed hvidløg
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
1 aubergine i grove tern (ca. 300 g)
1 squash i grove tern (ca. 200 g)
1½ tsk groft salt
0,5 dl grofthakkede friske basilikumblade
Lad olien blive varm i en sauterpande.
Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt tomater, aubergine, squash og salt.
Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Tag låget af panden og kog i yderligere ca. 15 min.
Tilsæt basilikum og smag til.