Hakket oksekød, lidt hvidløg, tomat, ost og masser af basilikum - så er de hjemme - 2 bøffer til hver.
Opskriften passer til 4 personer.
#
800 g hakket magert oksekød
1 æg
2 spsk rasp
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 fed hvidløg
60 g smør
2 dl piskefløde
8 skiver danbo ost 45+
5 tomater
1 håndfuld frisk basilikum
*
A. Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber og presset hvidløg.
Kødet formes til hakkebøffer, så der er 2 til hver, brunes og steges i smør på en pande, 4 min. på hver side.
B. Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne.
C. Hver bøf dækkes med to osteskiver, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad.
Sæt en tandstik igennem tomat, ost og bøf, så det holdes fast.
Lige før bøfferne skal serveres, gratineres de i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
D. Kom friskhakket basilikum hen over bøfferne før serveringen.
Server med grøn salat og flûtes