4 Personer
4 æbler
1 dl sukker
½ vaniljestang
3 blade husblas
50 g nøddekerner
100 g blød nougat
2 ½ dl piskefløde
2 dl tykmælk
8 store makroner
4 spsk sherry
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i tynde både og læg dem i ca. 2 dl kogende vand tilsat sukker og vaniljestang. Giv æblerne et opkog og sluk, men lad æblerne blive i sukkerlagen til det er afkølet. Fjern vaniljestangen. Læg husblas i en skål og dæk den med koldt vand. Hak nødderne fint. Smelt nougaten i vandbad. Pisk fløden og vend tykmælk, nøddekerner og nougatmasse i. Tag husblasen op af vandet og smelt husblasen over vandbad. Afkøl husblasen med lidt af fromageblandingen og bland det med resten under omrøring. Læg makronerne i bunden af en skål og herpå æblerne. Hæld fromageblandingen over og stil koldt i mindst 1 time.