Æblefyldet:
3 æbler, gerne Belle de boskoop
2 tsk kanel
2 tsk rørsukker
Marcipanlåget:
200 g ren rå marcipan
lidt flormelis
Mørdej:
100 g margarine
170 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk salt
1,5 spsk vand
* Tilberedning
Mørdejen:
Margarine smuldres med fingrene i melet tilsat salt og sukker.
Der må ikke være klumper af margarine tilbage.
Saml dejen med vandet. Lad dejen stå i køleskab i mindst en time inden brug.
Mørdejen tages ud af køleskabet og rulles ud til en stor pandekage, ca. ½ cm tykke.
De runde bunde stikkes nu ud med en stor te-kop eller en glasskål med en diameter på ca. 8 cm.
Bundene bages i ovnen ca. 15-20 minutter ved 220ºC.
Æblefyldet:
Æblerne skæres ud i store stykker, ca. 2 cm på alle sider, og kommes i en passende gryde sammen med kanel og sukker. Æblerne varmes op, indtil det bliver til en meget grov æblekompot.
Æblestykkerne skal stadig være hele , når kompotten er færdig.
Æblefyldet afkøles.
Marcipanlåget:
Marcipanen rulles ud med flormelis til en stor pandekage med en tykkelse på ca. ½ cm.
Og der stikkes låg ud med en diameter på 20 cm, brug en større glasskål til dette.
Nu anrettes æblekagerne på portionstallerkener.
Mørdejsbunden placeres midt på tallerkenen.
Æblefyld kommes på bunden i en passende mængde, der må gerne være top på.
Nu tages marcipanlåget og lægges henover desserten og presses godt op omkring æblefyldet, ligesom ved napoleonshatte. Desserten bages i ovnen ved 200ºC i ca. 5-10 minutter, til marcipanen er let gylden.
Den varme dessert serveres med lidt vaniljeis og friske frugter, fx blommer.
Drys lidt flormelis henover den varme dessert inden servering.