31/4 dl hvedemel
125 g koldt smør
½ tsk salt
ca. ½ dl koldt vand
400 g hk. oksekød
15 g fedtstof
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 tsk salt
½ tsk merian
peber
2 æg
21/2 dl mælk
50 g reven granaost
3 tomater
Smuldr smørret i melet, til det ligner reven ost. Tilsæt salt og vand og ælt dejen let sammen.
Lad den hvile i køleskab mindst 1 time, den kan såmænd ligge der op til et par uger.
Pil og hak løg og hvidløg.
Brun kødet i fedtstoffet på en pande og tilsæt løg og hvidløg.
Krydr med salt, merian og peber og tag panden fra varmen.
Pisk æg, mælk og ost sammen i en skål.
Skær tomaterne i skiver.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform på ca. 24 cm. med dejen.
Prik bunden med en gaffel og læg et stykke sammenrullet alufolie langs
kanten.
Forbag bunden ca. 10 min. ved 200ºC, den skal kun lige blive gylden i
kanten.
Fordel kødfyldet i tærtebunden.
Hæld æggeblandingen over og pynt med tomatskiverne.
Bag madtærten færdig 20-25 min. ved 200ºC, til æggemassen er fast og
gylden.