ca. 6 personer
Dej
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
1 spsk friske timianblade
¼ tsk fint salt
100 g koldt smør
1 ½ spsk vand
Gulerods-porrefyld
25 g smør
4 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 grofthakket porre (ca. 200 g)
2 æg
1 ½ dl mælk
100 g Karoline's GratineringsOst
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt:
Porrestrimler.
Tilbehør:
Tynde skiver spegeskinke.
Forbagning: Ca. 18 min. ved 200°.
Bagning: Ca. 40 min. ved 200°.
Dej: Bland hvedemel, timianblade og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.
Gulerods-porrefyld: Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og porre i ca. 3 min. Rør æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt ost, salt, peber og de svitsede grønsager. Fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen. Server tærten lun eller kold.