2 porrer
1 pk. dybfrossen grønsagsblanding (ca. 300 g )
2 spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
8 dl bouillon
3 dl mælk
1 tsk krydderurter - fx. timian merian oregano
¼ tsk salt
1 drys sort peber
1-2 dl reven ost - fx. danbo eller emmentaler
1 pk. smøreost (ca. 100 g )
1-2 tsk sur sennep
Rens porrerne og skær dem i strimler.
Svits porrestrimlerne og grønsagsblandingen let i fedtstof i en gryde.
Kom melet i og spæd med bouillon lidt ad gangen.
Tilsæt mælken og lad suppen koge i ca. 5 min.
Tilsæt krydderurter, salt og peber.
Rør begge ostesorter i suppen og lad det smelte.
Derpå må suppen ikke koge mere, da osten så kan blive sej.
Smag suppen til med sennep og servér den rygende varm.