Logo

Rødbedesalat med æbler og peberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbedesalat med æbler og peberrod

Salaten kræver forberedelse. Rødbeder betragtes ofte som en vintergrønsag, som virkelig er en sensommerdelikatesse. Senere på sæsonen bliver rødbederne mere træede og skal koges noget længere.


5 rødbeder ( ca. 500 g)

2 æbler i tynde både eller små tern (ca. 200 g)

Dressing:

½ l A-38

1 tsk salt

1 spsk sukker

25 g frisk, revet peberrod

Tilbehør: brød


Sæt A-38 til afdrypning i en si beklædt med et klæde i et par timer.

Kog rødbederne møre i rigeligt, letsaltet vand, ¾-1 time.

De må ikke føles hårde, når du stikker en kniv i dem.

Kom dem straks i koldt vand og pil skrællen af dem.

Skær rødbederne i stave.

Rør en dressing af den afdryppede A-38, salt, sukker og peberrod.

Bland de kogte rødbeder og æblerne med dressingen og lad salaten trække i en ½ time.

Server salaten med brød.

 

Tips: Kogetiden på rødbederne afhænger af, hvor store og træede de er. Rødbederne kan med fordel koges dagen før, salaten skal serveres.

Salaten kan pyntes med dild.


Grønsager pr. person: ca. 175 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.993 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her