1 ¼ liter grønsagsbouillon
4 rødbeder i grove stykker (ca. 500 g)
2 melede kartofler i grove stykker (ca. 200 g)
3 rødløg i grove stykker (ca. 200 g)
2 små pillede fed hvidløg
4 tsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl Karolines Køkken cremefraiche 18%
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
Tilbehør: 240 g ristet groft brød
Server efter suppen: 4 æbler, fx elstar (ca. 450 g)
*
Bring bouillonen i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder, kartofler, løg og hvidløg.
Kog grønsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op).
Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek.
Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog.
Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.
Ved serveringen: Kom cremefraiche og rødløg i små skåle hver for sig.
Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks.
Tips: Det kan godt betale sig at blende en lille portion ad gangen. Så risikerer man ikke, at skulle gøre hele blenderen ren bagefter, fordi suppen er løbet over sine bredder.
Som tilbehør til rødbedesuppen smager det godt med creme fraiche 18% tilsat friskrevet peberrod, salt og lidt sukker.