1 gulerod
1 stort løg
ca. ¼ selleri
1 porre
20 g smør/margarine
11/4-1 ½ l grundsuppe
salt, hvid peber
evt. suppevisk
1 bundt persille.
Tilbehør: gratineret ostebrød.
Rens grønsagerne. Riv gulerod, løg, selleri og kartoffel på den grove side af råkostjernet.
Snit porren i hudtynde skiver. Smelt fedtstoffet i en gryde. Svits grønsagerne, til de er let gyldne. Hæld suppen i gryden og tilsæt evt. suppevisk.
Kog suppen under låg 15-20 min. Fjern suppevisken og smag til med salt og peber. Drys hakket persille over ved anretningen.
Variation:
Andre grønsager kan anvendes, fx. finsnlttet hvidkål, savoykål, rosenkål el, spidskål. Groftreven persillerod, pastinak, majroe, squash. Majskerner og ærter. Kryddergrønt kan varieres.