300 g kartofler i 1 cm store tern
4 grofthakkede løg (ca. 240 g)
200 g persillerod i 1 cm store tern
200 g pastinak i 1 cm store tern
1 fennikel i 1 cm store tern
1 spsk olie
10 dl vand
4 spsk kyllingefond eller 3 bouillonterninger
½ tsk majsstivelse
1 dl letmælk
1 tsk groft salt
¼ tsk peber
3 spsk purløg gerne frossen
Svits grønsagerne i olien uden at brune.
Tilsæt fond og vand og lad det koge ved jævn varme i 20 min.
Blend lidt mere end halvdelen af grønsagerne sammen med lidt af suppen. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og kog den igennem et øjeblik. Jævn suppen med majsstivelse rørt ud i letmælk.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt purløg lige inden servering.
Serveres med kold kogt hamburgerryg og rugbrød.