Ostesoufflé er en gammel klassiker, der smager fantastisk.
Den er let og luftig og kan både bruges som hovedret med en lækker salat til
eller ...(4 pers.)
#
40 g hvedemel eller maizenamel (ca. ¾ dl)
2 dl fløde 13 %
25 g smør
½ tsk groft salt
¼ tsk hvid peber
125 g revet mild eller mellemlagret ost (Danbo eller Dansk
Emmentaler)
4 æg
Tilbehør: koldt smør.
*
Tænd ovnen på 180 °C.
Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet gryde.
Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem
under omrøring.
Tilsæt krydderier og ost.
Rør i saucen, til osten er smeltet.
Afkøl den lidt.
Rør æggeblommerne i, en ad gangen.
Fold forsigtigt stiftpiskede æggehvider i dejen.
Fyld massen i en smørsmurt souffléform, der rummer ca. 2
liter.
Bages nederst i ovnen ca. 50 min.
Luk ikke ovndøren op under bagningen.
Serveres straks.
Tips: Souffleer falder altid sammen ganske kort tid efter,
de er kommet ud fra ovnen. Sørg derfor for, at alle gæster er på plads, når de
smukt hævede ...