En lækker snack eller en lille forret, som du kan byde dine
gæster på til en skummende øl eller et glas kølig hvidvin.
• Ristet grovbrød har kraftigere smag og indeholder mere
fiber end hvidt ristet brød.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Mozzarella snitter
125 g (1 ost) mozzarella
3 soltørrede tomater i olie
2 forårsløg
1 bundt basilikum
1 fed hvidløg
1 spsk kapers
½-1 tsk salt
⅛-¼ tsk sort peber
1 bøftomat
4 skiver groft formbrød
1 tsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Lad de soltørrede tomater dryppe af og striml dem fint.
Gør forårsløgene i stand og skær dem i fine ringe.
Skyl basilikummen og ryst den tør.
Nip bladene af.
Gem nogle fine bladbuketter til garnering.
Striml resten af basilikumbladene.
Pil hvidløget og hak det fint.
2 Bland tomatstrimler. løgringe, basilikumstrintler og
hvidløg med kapers.
Tern mozzarellaen og bland den i.
Smag til med salt og peber.
Varm ovnen til 225 °C.
3 Skyl den friske tomat og skær den i tynde skiver. Fjern stilkfæstet.
Læg tomatskiverne på ristet brød, drys med lidt salt og
peber.
Dæk tomaterne med mozzarellablandingen, dryp olien på og læg
brødene på en plade med bagepapir.
4 Gratiner brødskiverne ca. 12 min, til de er smukt gyldne.
Skær brødskiverne i trekanter, garner med basilikumblade og
server dem varme.
Tips & råd
Skræl en mangofrugt og skær den i skiver ind til stenen.
Smør fire ristede brødskiver med urtesmør og læg
mangoskiverne på.
Mos 120 g gorgonzola og bland dem med I spsk fløde og fordel
det over mangoskiverne. Gratiner.
Eller bland 100 g røget pølse i tern med tern af 1 syltet
agurk, 1 spsk kapers og 1 spsk cremefraiche.
Smag til med salt og peber.
Smør et tyndt lag på brødskiverne, drys med 1 lille æble i
tern og dæk hver skive med reven emmentalerost.
Gratiner som ovenfor.
PR. PORTION: Energi: Kcal 167 = kJ 701
Kulhydrat 17 g Protein 7 g Fedt 8 g (43%) Fibre 2 g