6 æg
½ dl vand
½ tsk fin salt
Til fyld:
1 porre
1 courgette
3 stængler blegselleri
1 rød peberfrugt
25 g smør
salt og peber
25 g smør til stegning
1 bdt persille til pynt
Fyld:
Skær det groveste grønne af porren og skær den i tynde skiver,
courgetten skylles og skæres i små terninger, blegsellerien skæres i
smalle strimler, peberfrugten renses for frøstol og kerner og skæres i
strimler.
Svits grønsagerne gyldne i smørret på en pande og lad dem snurre 5-6
min drys med salt og peber, tag grønsagerne af panden og hold dem
varme evt. under et stykke folie, hak persillen.
Omelet:
Pisk æg, vand og salt let sammen, smelt smørret gyldent på en pande
(omeletpande), hæld æggemassen på, flyt i starten rundt på æggemassen med en træspartel, men hold op når æggemassen begynder at stivne i
bunden, lad omeletten næsten stivne ved svag jævn varme, den skal
hæve og være stivnet i bunden men blød og fugtig på overfladen.
Løsn omeletten med en paletkniv og lemp den over på et varmt fad, læg
fyldet på den ene halvdel og fold den anden halvdel over, drys med
persille og servér.