Dej
50 g smør
50 g sukker
1 lille æg
90 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knsp. salt
50 g hakkede mandler
Fyld
300 g rensede rabarberstilke
1 stang vanilje
125 g sukker
2 æggehvider
Tilbehør
Piskefløde og evt. syltet ingefær
Fór fire kokotter (små individuelle bageforme, red.) med bagepapir:
Klip fire cirkler og læg dem i bunden og klip fire aflange stykker, der lægges indvendigt i kokotterne, så de forhøjes et par cm.
Rør smør og sukker luftigt og tilsæt ægget.
Bland hvedemel med bagepulver og salt og rør det i dejen sammen med de hakkede mandler. Fordel den i bunden af de fire kokotter.
Rens rabarberne og snit dem meget fint.
Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og mos den i sukkeret.
Pisk æggehviderne helt stive og vend vaniljesukkeret i.
Tilsæt rabarberstykkerne og fyld det i kokotterne.
Sæt dem i ovnen ved 175°C i ca. 30 min.
Lad dem hvile 10 min. i kokotterne, før de forsigtig vippes ud.
Træk bagepapiret af og anret kagerne på desserttallerkner med flødeskum og evt. lidt finthakket, syltet ingefær.