1 ½ dl salatolie
4 spsk hvidvinseddike
2 spsk citronsaft
2 tsk sukker
2 tsk basilikum
salt
peber
6 golden Delicious æbler
2–3 zucchini (1 kg)
1 spansk løg
1 stor grøn peberfrugt
Rør olie, eddike, citronsaft, sukker, basilikum samt salt og peber sammen i en salatskål.
Skyl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær frugtkødet i tynde skiver, der vendes grundigt i marinaden.
Smag på marinaden; den må ikke være for sur.
Skyl zucchini og skær dem i tynde skiver.
Pil løget og skær det i tynde ringe.
Rens peberfrugt og skær den i tynde strimler.
Vend alle ingredienser i salatskålen.
Dæk salaten til og stil den i køleskabet, til den skal spises – mindst 15 minutter.
Bland salaten lige før, den skal serveres.