Kan anvendes rå finstrimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.
Tips til tilberedning
• Tilberedt er den en klassiker i brunkål, kåldolmere og som
stuvet hvidkål.
• Kan også anvendes til karrykål, hvidkålssuppe og surkål.
• Skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 min. for
strimlet kål.
• God sammen med svinekød, bacon, løg, kartofler og laurbær.
• Skær hvidkål i tynde strimler til wokken eller brug
fintsnittet hvidkål i salaten.
• Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger
perfekt til hvidkålssalater, fx med citron eller eddike.
Vidste du at...
Vidste du at du kan dække hele dit dagsbehov for C-vitamin
ved at spise bare 150 gram hvidkål?
Opbevaring
Hvidkål opbevares bedst i køleskabet, hvor det kan holde sig
i op til 14 dage. Del evt. hvidkålshovedet i kvarte med en skarp, tung kniv og
skær stokken fra. Så fylder det ikke så meget og det er let at pakke ind i
plast.
I sæson
Juli til Februar